menu

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε κλίμα συγκίνησης η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου

Σε μια λαμπρή τελετή στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άμφισσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 η τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου. παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του τοποτηρητού Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, Ηλείας Γερμανού, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, Φθιώτιδος Νικολάου, Πειραιώς Σεραφείμ, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Παύλου, Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, Πατρών Χρυσοστόμου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, Γόρτυνος Ιερεμία, Κορίνθου Διονυσίου, Τριφυλίας Χρυσοστόμου, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, Ισπανίας Κοσμά, των Επισκόπων Νεοχωρίου Παύλου, Ωλένης Αθανασίου και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.
Πλήθος πιστών έφτασε στην Άμφισσα με λεωφορεία και αυτοκίνητα από τη Μεγαλόπολη αλλά και από τη Σπάρτη για να παραστούν στη σημαντική αυτή στιγμή για το Σεβασμιώτατο κ. Θεόκτιστο. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρας, οι Δημ. Σύμβουλοι Θεόδ. Σμυρνής, Νικ. Κούτσουρας, Σπ. Τζεβελέκος και Γ. Κλουκίνας, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Α. Τζανετέα, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Δ. Μακρής, η βουλευτής Λακωνίας Φ. Πατριανάκου.
 Ο νέος Μητροπολίτης έφτασε στην Φωκίδα συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο και το Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και τους υποδέχθηκε στην είσοδο του Νομού η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κ. Παναγιώτα Γαζή, στην είσοδο της Άμφισσας ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο, ενώ η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ησαΐα Άμφισσας από τον Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Μανανά, τις τοπικές αρχές, κλήρο και λαό.
Κατόπιν με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη και αμέσως μετά τελέσθηκε η Ακολουθία της Ενθρονίσεως.
Τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, η Βουλευτής Φωκίδας κα Μανδρέκα, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γαζή, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της τοπικής Εκκλησίας π. Νικόλαος Καραγιάννης, ως εκπρόσωπος κλήρου και λαού.

Δείτε παρακάτω στο video και το link όλη την τελετή ενθρονίσεως, τις ομιλίες που ακολούθησαν και τον ενθρονιστήριο λόγο που απηύθυνε ο νέος Μητροπολίτης στον λαό της Φωκίδος (videos από ΛΥΧΝΟΣ TV και Νafpaktianews.gr).























 



 


,


















  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου