menu

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Μνημόσυνο 212 Εκτελεσθέντων στις "Βίγλες" Μαλλωτών


     Την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, στις 25-2-2018, όπως είθισται κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Μεγαλόπολης το Μνημόσυνο των 212 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 24/2/1944 στις «Βίγλες» της Τ.Κ. Μαλλωτών.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλωτών και η Τοπική Κοινότητα Μαλλωτών θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και θα καταθέσουν στεφάνια στη μνήμη των 212 Εκτελεσθέντων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Μεγαλόπολης θα γίνει η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης και η τελετή στο Μνημείο στις «Βίγλες» Μαλλωτών.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης σας προσκαλούν, στις 25 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή, να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης και τιμής των 212 πατριωτών μας που εκτελέσθηκαν από τους κατακτητές στις 24 Φεβρουαρίου 1944.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου  Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, μετά του Ιερού Κλήρου.
Ώρα 9.45 μ.μ.: Προσέλευση των επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα.
Ώρα 10.00 μ.μ.: Προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό. Τέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως  των ψυχών των εκτελεσθέντων πατριωτών.
Ώρα 11.00 μ.μ.: Μετάβαση στον τόπο της θυσίας «Βίγλες» Μαλλωτών επί της Εθν. Οδού Μεγαλόπολης-Τρίπολης, όπου θα τελεστούν:
-     Επιμνημόσυνη δέηση
-      Ομιλίες επισήμων
-      Χαιρετισμοί από Αντιστασιακές Οργανώσεις
-      Προσκλητήριο πεσόντων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής
-      Κατάθεση στεφάνων
-      Εθνικός Ύμνος
Τελετάρχες: - Ιωάννης Μπάζιος, Πρόεδρος “Ν.Π.Ι.Δ Δημοτικής Κοινωφελoύς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης”.
-      Νικήτας Τζιούβελης, Δημοτικός Υπάλληλος.   
                       
Δηλώσεις για την κατάθεση στεφάνων θα γίνονται γραπτώς ή τηλεφωνικώς στο τηλ. 2791027103, έως τις 22/2/2018.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου