menu

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Επιστολές του συμπατριώτη μας Ιωάννη Δουβή


1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

Μέσα στην απεραντοσύνη της ερήμου ΣΑΧΑΡΑΣ του διαστήματος υπάρχει μια όαση ζωής και ελπίδας, η ΓΗ μας. Οι επιστήμονες όλου του κόσμου με τα τελειότερα μέσα που έχουν μέχρι σήμερα (δορυφόρους, τηλεσκόπια)  δεν βρίσκουν ίχνη ζωής σε αποστάσεις χιλιάδων ετών φωτός.
Με λίγα λόγια είμαστε στον παράδεισο και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτόν τον παράδεισο τον βλέπουμε, τον ακούμε, τον πιάνουμε, τον γευόμαστε, παρά τα πάρα πολλά προβλήματά μας και βάσανα που έχει ο καθένας μας, είμαστε οι προνομιούχοι και κάτοικοι αυτού του παραδείσου. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι και κράτη που πριονίζουν το δέντρο που συγκατοικούμε, λόγος η άκρατος πλεονεξία που έχουμε και από άνθρωπο σε άνθρωπο άλλα ΚΡΑΤΗ επί άλλων ΚΡΑΤΩΝ.
Στον σημερινό κόσμο που ζούμε υπάρχουν τρεις κοσμοθεωρίες που καθιερώθηκαν στο διάβα των αιώνων για να ξεφύγουμε από την βαρβαρότητα και την άκρατη πλεονεξία μας και φιλοδοξία μας.
Επίσης όνειρό μου και φιλοδοξία είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που του έχω δώσει τον τίτλο «ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ» και για μένα το προσωνύμιο «Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ».
Επιδίωξή μου είναι α) Οικουμενική Κυβέρνηση και β) το νέο δόγμα είναι την κρίση να την πληρώσουν οι άνομοι και παράνομοι.
Ο σημερινός κόσμος είναι οικοδομημένος επάνω σε τρεις κοσμοθεωρίες.
Η πρώτη είναι η Ελληνική, η Δημοκρατία. Εμείς οι Έλληνες δώσαμε το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης των λαών και το συνοψίζω με δυο λέξεις ισονομία – ισοπολιτεία. Όλοι οι λαοί το επικαλούνται και το έχουν ως πρότυπο και πυξίδα.
Η δεύτερη θεωρία είναι ο Χριστιανισμός. Με τις αρετές και τις αξίες που μας δίδαξε ο Θεός και δημιουργός μας Ιησούς Χριστός και πάλι με δύο λέξεις «αγαπάτε αλλήλους». Οι λαοί που ακολούθησαν τις δύο αυτές θεωρίες έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροημέρευση και η τρίτη θεωρία είναι ο κομμουνισμός, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο του και δεν μπορώ να τον προσδιορίσω. Για να εδραιωθούν και οι τρεις αυτές κοσμοθεωρίες έχουν χυθεί ποτάμια αίματος και μακροχρόνιοι αγώνες.
Το πνεύμα, η ουσία, το νόημα και το ζουμί αυτών των κοσμοθεωριών είναι η απελευθέρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την τυραννία, την βαρβαρότητα και την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση και από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και κράτος σε άλλο κράτος.
Ο σεβαστός Επίσκοπος Θεσσαλονίκης Άνθιμος έχει πει ότι όλα πρέπει να είναι τριαδικά.
Έχω να κάνω τρεις προτάσεις προς την Κυβέρνηση για ανάταση και της Κυβέρνησης αλλά και της Ελλάδας.
Η κοπή ενός αναμνηστικού και συλλεκτικού νομίσματος. Από τη μια να γράφει Δημοκρατία και η άλλη όψη να απεικονίζει την Ελλάδα. Και οι δύο όψεις αναδεικνύουν ότι Ελλάδα και Δημοκρατία είναι ταυτόσημες και άρρηκτα δεμένες.
Η δεύτερη είναι η επιστολή που θέλω να στείλω στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και εάν γίνει από κυβερνητικής πλευράς θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι η εξής κατά έννοια.
Η τρίτη είναι μία επινόηση που έχω από καιρό και αφορά την εσαεί παραγωγή ενέργειας και πόσιμου νερού με φυσική διαδικασία εφόσον υπάρχει ήλιος και θάλασσα.
Για μένα τα νέα ενεργειακά πεδία της γης είναι η έρημος Σαχάρα - Καλαχάρι - Αραβικοί έρημοι, η Ταρ της Ινδίας και όπου αλλού υπάρχουν έρημοι.
Τα πνευματικά μου δικαιώματα κρίνων ότι είναι όσο και το Δημόσιο χρέος της χώρας.
Αποδέκτες αυτής της επινόησης είναι πρώτα ο ΟΗΕ για ότι αφορά τον πλανήτη ΓΗ.
Την Κίνα που το ΝΟΤΙΟ τμήμα της έχει ανάγκη νερού και έχει προγραμματίσει έργα ύδρευσης από τον βορρά ύψους 600 δις ευρώ.
Και τρίτον την Σαουδική Αραβία λόγω των μεγάλων ερήμων που έχει αλλά και τα ευρώ που μπορεί να διαθέσει ως πνευματικά δικαιώματα.
Εμείς οι Έλληνες δώσαμε το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης των λαών της γης.
Με την δική μου επινόηση προσφέρουμε ενέργεια και πόσιμο νερό όσο υπάρχει ήλιος και θάλασσα.
Με την ελπίδα ότι θα τύχω της προσοχής σας για το καλό όλων.

Υ.Γ. Θεός ίσον γνώση και γνώση ίσον Θεός, Ζωή ίσον ένα αρμονικό σύνολο αισθήσεων και συναισθημάτων. Μητέρα της τρομοκρατίας είναι η αδικία, όποιος αδικείται ή νομίζει ότι αδικείται κλωτσάει σαν μουλάρι.

18-1-2019
Ιωάννης Δουβής
Μαλλωτά Μεγαλόπολης Αρκαδίας
Τηλ. 6977.402056


2. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
Είμαι ένας απλός πολίτης του πλανήτη ΓΗ, που διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα και συγχρόνως προτείνω λύσεις:
Ο ΟΗΕ όπως είναι διαμορφωμένος σήμερα είναι ημιτελής και αντιπροσωπεύει την υλική πλευρά του ανθρώπου. Ο Θεός μας και Δημιουργός μας, μας έπλασε ενώνοντας την ύλη και το πνεύμα σε μία οντότητα, με αρμονία και σοφία και δημιούργησε τον άνθρωπο. Οι θρησκείες και οι πνευματικοί ηγέτες είναι πάνω και πέρα από τα στενά όρια του κάθε κράτους και γι’ αυτό το λόγο στις ολομέλειες και αποφάσεις που λαμβάνει ο ΟΗΕ, δίπλα και μαζί με τους ηγέτες των κρατών μελών πρέπει να υπάρχουν και οι πνευματικοί ηγέτες. Ο Πάπας, ο Πατριάρχης, ο Βούδας, ο Βραχμάνος και οι εκπρόσωποι του Ισλάμ.
Ο πολιτισμός αντί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα, την καλυτέρευση όλων, μας οδηγεί λόγω πλεονεξίας, απληστίας και ματαιοδοξίας ορισμένων σε άναρχες πράξεις και σε άγρια εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο και από κράτος σε κράτος. Για μένα θρησκεία, πίστη, Θεός είναι η αυτοπειθαρχία που επιβάλλει η πνευματική μας οντότητα στην ύλη για να πράττουμε το πρέπον, το δίκαιο, το ανθρώπινο.
Εμείς οι Έλληνες δώσαμε στους λαούς της γης το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης των λαών, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ – ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Η Διδασκαλία του Χριστού είναι ταυτόσημη με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη φράση «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ». Οι λαοί που ακολούθησαν τις δύο αυτές θεωρίες έχουν καλύτερη ζωή και πρόοδο.
Με την ΕΛΠΙΔΑ ότι προτείνω κάτι ενδιαφέρον, προσδοκώ να τύχω του ενδιαφέροντός σας και του σκοπού της αποστολής της σας όπως πράξετε τα δέοντα.
Με σεβασμό στο πρόσωπό σας και του αξιώματός σας.

Ιωάννης Δουβής
Μαλλωτά Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας (Τ.Κ. 22200) Ελλάδα
Τηλ. 6977.402056


3. ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καλημέρα σας,
Λέγομαι ΔΟΥΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, κατάγομαι και μένω στα Μαλλωτά Μεγαλοπόλεως Αρκαδίας, ετών 73 συνταξιούχος τώρα και γραμματικές γνώσεις Α΄ Λυκείου. Από παλιά και τώρα διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα και συγχρόνως προτείνω λύσεις. Και την μόνη διέξοδος που μέχρι τώρα έχω είναι στις στήλες των εφημερίδων «οι αναγνώστες γράφουν».
Πήρα το θάρρος για την επικοινωνία μας, για την αξιολόγηση του γραπτού μου λόγου και για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας «εάν μπορούμε» για το καλό της πατρίδας μας.
Οι άνθρωποι χωρίζονται σε συνειδητούς και ασυνείδητους και σας αποστέλλω αυτά που έχω γράψει από παλιά και τώρα τα δικά μου αποφθέγματα, ρητά, σοφίσματα, αν μπορώ να το διατυπώσω σωστά και είναι:
«Θεός ίσον γνώση και γνώση ίσον Θεός. Ζωή ένα αρμονικό σύνολο αισθήσεων και συναισθημάτων. Μητέρα της τρομοκρατίας είναι η αδικία, όποιος αδικείται ή νομίζει ότι αδικείται κλωτσάει σαν μουλάρι».
ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ:
ü Οικουμενική Κυβέρνηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας Κουβέλη Φώτη, Οικονομίας ως έχει Δραγασάκη, Τσακαλώτο κ.λπ., Εθνικής Άμυνας Καμμένο Παναγιώτη, Εξωτερικών Καρατζαφέρη Γεώργιο, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Σοφιανό του Κ.Κ.Ε., ΥΠΕΧΩΔΕ και Φυσικών Πόρων Μανιάτη Ιωάννη (από Άργος) κ.λπ., Πολιτισμού και Τουρισμού Κουντουρά, Αλεξιάδη και Χάρη Θεοχάρη στην είσπραξη των φόρων, Δημοσίας Τάξεως Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης Κοντονή, ΣΔΟΕ Χατζημαρκάκη Γεώργιο. Εξωτερική Πολιτική: από τότε που ανάφωνούμε «Ανήκομεν στην Δύση» μας έχουν τρελάνει στις σφαλιάρες. Κύπρος, Ίμια, συνεχείς παραβιάσεις και αναχαιτίσεις. Εμείς ανήκομεν στην Δύση, η Δύση προασπίζει την Ελλάδα και την Κύπρο; Όχι, γι’ αυτό προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να έχει παρουσία, Αιγαίο, Μεσόγειο, να ενοικιάσουμε τρία νησιά, Λήμνο, Καστελόριζο, Αντικύθηρα για 50 χρόνια, με την υποχρέωση να φυλάει τα σύνορα μας, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο (μπετόν αρμέ) και να απορροφάει τα αγροτικά μας προϊόντα. Σκέπτεται κανείς τι πρόκειται σε ένα θερμό επεισόδιο να γίνει, καταστροφές, οικονομία κάτω και πόσα κορμιά θα ξαπλώσουν; Με μία απλή κίνηση λύνουμε το πρόβλημά μας και ελαχιστοποιούμε τις αμυντικές δαπάνες μας.
ü Αστυνομικοί και Διοικητές Εφοριών να μην υπηρετούν στον τόπο καταγωγής τους.
ü Δημιουργία συλλόγων κατά της διαφθοράς.
ü Αποκέντρωση και μείωση της ανεργίας, με την δημιουργία αγροκτηνοτροφικών μονάδων από τις χιλιάδες ανέργους που υπάρχουν, από τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν για ΕΣΠΑ στην Ε.Ε. για την Ελλάδα και εξηγώ: στα χωριά μας και στην ύπαιθρο υπάρχουν σπίτια κλειστά και χιλιάδες στρέμματα χωραφιών χέρσα και αναξιοποίητα.
ü Ο Δήμος, η Περιφέρεια ή το κράτος με μπουλντόζες και γρέιντερ να ισοπεδώσει και καταστήσει τις εκτάσεις αυτές καλλιεργήσιμες και να τις παραχωρήσει σε ομάδες ανέργων, σε 5 ανδρόγυνα με 1000 στρέμματα ή κάθε συνεταιριστική ομάδα αφού αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους ή δίνοντας ενοίκιο για 10 χρόνια περίπου.
ü Επίσης οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πρέπει να δημιουργήσουν σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες και δρόμους πρατήρια, καταστήματα, όπως και τα βενζινάδικα, με εισόδους και εξόδους για να μπορούν οι ίδιοι να διαθέτουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες, με νόμους και κανόνες που ισχύουν και για τους εμπόρους.
ü Κάλεσμα και ευκαιρία για τους Έλληνες της διασποράς να επιστρέψουν στην πατρίδα αγοράζοντας μία έκταση από 10 ή 20 στρέμματα που θα έχει διαμορφώσει κατάλληλα ο Δήμος, η Περιφέρεια ή το Κράτος από την δημόσια έκταση και εδάφη που έχει το κράτος.
ü Την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων 10.000 και 15.000 στρεμμάτων για ξένους επενδυτές και επιτυγχάνουμε ξένες επενδύσεις αλλά και αύξηση της τουριστικής κίνησης.
ü Η δικαιοσύνη, ο μεγάλος ασθενής και ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας πρέπει το κάθε αδίκημα από πταίσμα μέχρι κακούργημα να τελεσιδικεί σε ένα χρόνο. Και με μπερδεμένες υποθέσεις να συνεδριάσει η Βουλή 4 φορές το χρόνο και να δικάζει η ίδια και όποιος δικαστικός λειτουργός ή επίορκος να τον τιμωρεί και να τον αποβάλει από το σώμα. Γιατί με τη σημερινή λειτουργία της με το γράμμα του νόμου υπάρχει δικαιοσύνη αλλά και το νόημα και την ουσία της αποστολής της απέχει έτη φωτός. Προτάσεις και μελέτες έχω αρκετές…
ü Επειδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι μέχρι ανύπαρκτοι, να καλέσουμε συνδρομή από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. (όπως γινόταν παλιά με τους διαιτητές ποδοσφαίρου).

Με εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπό σας
1-3-2019
Ιωάννης Δουβής
Μαλλωτά Μεγαλόπολης Αρκαδίας
Τηλ. 6977.402056

 Υ.Γ. Παλιά εμένα στην Ν. Μάκρη Αττικής και είχα ταβέρνα ψησταριά (1981-1996)


4. ΟΙ ΧΑΖΟΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Μέσα σε τόσα τραγικά που συμβαίνουν σήμερα, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να διακρίνει με σαφήνεια ούτε τι έγινε πριν, αλλά ούτε και σήμερα βλέπουν οι περισσότεροι τι ακριβώς γίνεται και εξηγώ.
Το 1920 η Ν.Δ. της εποχής εκείνης έταξε στον Έλληνα ψηφοφόρο «ψηφίστε μας και θα σας φέρουμε τα παιδιά σας πίσω στην πατρίδα». Η ιστορία γράφεται όχι μόνο να μαθαίνουμε τι έγινε πριν αλλά κυρίως να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Και όταν έγινε κυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε τα παιδιά μας πίσω αλλά τα έθαψε στον Σαγγάριο ποταμό αλλά και το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Το 2004 μας έταξε «ψηφίστε μας για επανίδρυση του κράτους». Δηλαδή γνώριζε πού πηγαίναμε.  Κι όμως αντί για επανίδρυση έθαψε και πάλι την Ελλάδα.
Το 2004 το δημόσιο χρέος ήταν 180 δισεκατομμύρια δηλαδή το χρέος ήταν διαχειρίσιμο και βιώσιμο.
Το 2004 έκανε την περίφημη απογραφή και θριαμβολογώντας ανακοίνωσε στους εταίρους και συμμάχους μας, «το ΠΑΣΟΚ σας κορόιδευε και σας έστελνε παραποιημένα στοιχεία». Και άφωνοι διαπιστώσαμε το 2009 ότι η Ν.Δ. συνέχιζε να στέλνει παραποιημένα στοιχεία και να κοροϊδεύει τους Ευρωπαίους.
Το 2009 το δημοσιονομικό χρέος ήταν 320 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το χρέος έγινε μη βιώσιμο και μη διαχειρίσιμο. Και με περισσό θράσος, αναίδεια και περισσή υποκρισία διαμαρτύρεται «ο γάτος και γαμάει και σκούζει» και φωνάζει η Ν.Δ. για τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης.  Πράγματι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει πάρα πολλά λάθη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τόσο αδύναμες πλάτες που το βάρος των σημερινών γεγονότων είναι αδιανόητο και αφύσικο να διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδας. Την κριτική μου δεν την κάνω τώρα που βλέπουμε όλοι τα γεγονότα αλλά από το 2007 σε ένα άλλο γράφημά μου «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ» έγραφα «ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ» και επανέρχομαι:
Κύριε Σαμαρά, κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε ένα δάνειο 53 δισεκατομμύρια το 2010 γιατί ακόμη οι αγορές κοιμόντουσαν και μας δίνανε δάνεια χαμηλότοκα. Δηλαδή κουτοπόνηρα, μπαμπέσικα και με καλαματιανή νοοτροπία κ. Σαμαρά εάν το παίρναμε το δάνειο μετά τι γινότανε;  Ήταν το χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο; Και γιατί δεν το κάνατε εσείς 5,5 χρόνια;  Τι κάνατε αφού γνωρίζατε τα πάντα γιατί να κάνετε εκλογές; Με τον τρόπο που τις κάνατε και παραδώσατε την διακυβέρνηση της καυτής πατάτας στον Γιωργάκη; Μήπως όλα αυτά θέλατε να τα φορτώσετε σε ένα αποδιοπομπαίο τράγο και εξηγούμαι: Ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε για όσους πετάνε στα σύννεφα ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ. Στο χωριό μου το λένε πιο άγαρμπα ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.
Μήπως αυτός ήταν ο όλος σχεδιασμός τα 5,5 χρόνια που θάψατε την Ελλάδα να τα φορτώσετε σε ένα ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ τα 350 δισεκατομμύρια είναι χρέος μη διαχειρίσιμο και μη βιώσιμο. Παραδώσατε το καράβι που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ τσακισμένο πάνω στα βράχια.
Το διά ταύτα είναι για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί τι κάνουμε; ΑΠΛΑ οικουμενική διακυβέρνηση με αρχηγό τον ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.
Κύριε Πρόεδρε συγχωρήστε με για το θάρρος αλλά το δικό σας χθες είναι η ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας μας.
Και για να προλάβω τυχόν αντιρρήσεις σας, σας υπενθυμίζω τούτο: ο ΕΛ ΣΙΝΤΙ, ο εθνικός ήρωας των Ισπανών νίκησε τους εχθρούς της Ισπανίας ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ.

Με σεβασμό και εκτίμηση
Ιωάννης Δουβής
Μαλλωτά Μεγαλόπολης Αρκαδίας
Τηλ. 6977.402056


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου