menu

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο 212 Εκτελεσθέντων στις "Βίγλες" Μαλλωτών

Κυριακή 27-2-2022, 78 χρόνια μετά, για ακόμη μια χρονιά ανεβήκαμε στις «Βίγλες» για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη των 212 Εκτελεσθέντων.  

Στις «Βίγλες» Μαλλωτών, στον τόπο θυσίας των 212 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν στις 24-2-1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής έγινε η εκδήλωση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητού της Μητροπόλεώς μας κ.κ. Ευσταθίου, αφού προηγήθηκε Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης.

Στο Μνημείο των 212 Εκτελεσθέντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και την επιτετραμμένη της Γερμανικής Πρεσβείας, το προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Σώματα Ασφαλείας, Συλλόγους και αντιστασιακές οργανώσεις. Η τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Το χωριό μας συμμετείχε στην εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών από τον Γεν. Γραμματέα Βασίλειο Μπάζιο και για την Κοινότητα Μαλλωτών από την Πρόεδρο Μαρία Μακρή.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου