menu

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο στις "Βίγλες" Μαλλωτών

Κυριακή 26-2-2023, ημέρα που 79 χρόνια μετά αποτίουμε φόρο τιμής στα 212 παλικάρια που εκτελέστηκαν στις 24-2-1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στον τόπο θυσίας των 212 Εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών, στις «Βίγλες» Μαλλωτών, έγινε η εκδήλωση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου συμπαραστούμενου από τον Αρχιμ. π. Αυγουστίνο Καραμπά και τον Ιερέα π. Βασίλειο Γκογκίδη, αφού προηγήθηκε το Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρ. Λαμπρόπουλο, τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Αθ. Χριστογιαννόπουλο και τον Βουλευτή Αρκαδίας κ. Γ. Παπαηλιού, το προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Σώματα Ασφαλείας, Συλλόγους και αντιστασιακές οργανώσεις. Η τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Το χωριό μας συμμετείχε στην εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών από τον Γεν. Γραμματέα Βασίλειο Μπάζιο και για την Κοινότητα Μαλλωτών από την Πρόεδρο Μαρία Μακρή.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου