menu

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Μνημόσυνο 212 Εκτελεσθέντων στις Βίγλες Μαλλωτών

80 χρόνια μετά την θυσία των 212 Ελλήνων πατριωτών που εκτελέστηκαν στις 24-2-1944 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, όλοι εμείς τους τιμήσαμε με το Μνημόσυνο που τελείται από το Δήμο Μεγαλόπολης.

Μετά το Μνημόσυνο που προηγήθηκε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Μεγαλόπολης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρο μεταβήκαμε στον τόπο θυσίας των 212 Εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών, στις «Βίγλες» Μαλλωτών, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Αντρέα Κιντλ και τον κ. Δημήτριο Βασιλόπουλο υιό του εκτελεσθέντα Γεωργίου Βασιλόπουλου, το προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα Σώματα Ασφαλείας, Συλλόγους και αντιστασιακές οργανώσεις. Η τελετή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Το χωριό μας συμμετείχε στην εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλλωτών από τον Γεν. Γραμματέα Βασίλειο Μπάζιο και για την Δημοτική Κοινότητα Μαλλωτών από την Πρόεδρο Μαρία Μακρή.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου